L'Auberge Del Mar

Project Location

Del Mar, CA

Architect

Joseph Wong Design Associates

Product

SL45

Case Study: L’Auberge del Mar

Reminiscent of a Normandy hotel, L’Auberge Del Mar attempts to set a new standard in coastal hospitality. Located on 5.2 acres in Northern San Diego County, L’Auberge guests can relax on the expansive deck, eat in two different restaurants, or stroll down a private path to the beach. “Relaxing by day and spirited by night” is the owners’ mantra, and the amenities and atmosphere support this philosophy.

 The location, in the heart of Del Mar, adjoins a glorious beach lies within striking distance of Torrey Pines State Park. The owners wanted the superb environs to be integrated as fully as possible into the design elements of the hotel. Joseph Wong Design Associates (JWDA) incorporated a number of elements into the $25 million renovation, finished in 2009, that take full advantage of the setting. 

Greet Visitors with Stunning Indoor/Outdoor Public Spaces

“The site is a unique and fantastic location for a luxury boutique in the heart of Del Mar, states Joseph Wong, FAIA. “It is a beautiful thing to open up public space to the ocean.”  The horseshoe layout stretches its arms to the Pacific horizon, and at the heart of the central courtyard is a pool and Waterfall Terrace Restaurant. With a 69-foot NanaWall  installation connecting this dining space with the laid-back lobby bar, hotel guests enjoy an unobstructed visual experience of both; entering the lobby from the Del Mar plaza, visitors and patrons are immediately greeted by the stunning bar and terrace. 

 “The big extension terrace is perfect for San Diego,” continues Wong. “NanaWall’s system helped open it up to get indoor/outdoor connectivity. Lobby guests can smell the ocean breeze, and easily maneuver to the outdoor space. Guests are encouraged to walk out of the hotel into the public space.”

"NanaWall’s system helped open it up to get indoor/outdoor connectivity. Lobby guests can smell the ocean breeze, and easily maneuver to the outdoor space.”

Maximum Impact with a Minumal Footprint

Wong explains why he chose NanaWall instead of typical sliding doors: “It’s the size of the span. Sliding doors can’t open up the whole space like a NanaWall installation, because their footprint when retracted is much larger than NanaWall’s. Plus, sliding doors and casements leave a visual psychological barrier between the spaces.” ”

Photo Gallery

Related Product

Folding Glass Walls