Project Location

Palatine, IL


Charles Sparks + Company



“The NanaWall allows for a more open space the store had a tight square footage.  We consulted with a NanaWall engineer, and NanaWall fit our design.”

The Aesthetic of Wood

The design firm looked at other operable glass walls, but chose NanaWall because it “is one of the only companies that offers a wood finish” of exceptional quality, says Ng. The firm needed to match the other walnut stains on the floorboards, shelves, and counterpaces. Ng further comments, “After looking at its competitors, we saw that NanaWall had the best wood options.” Moreover, the team and Charles Sparks – a firm known for visual branding – was impressed with NanaWall’s presentation, particularly because they came in with a wide array of wood samples. 

When the NanaWall opening is completely retracted, customers and staff become occupants of the extraordinary interior civic space DLK created in the waiting room. The cathedral ceilings, expansive natural lighting and arching vaults are a relaxing setting to sip warm coffee and read The Chicago Tribune. 


“We selected the NanaWall system with its clean lines and attractive aesthetic but what made the decision easy was the NanaWall systems’ ability to withstand the challenging estuarial environment, making it the perfect solution for our project.”

“Our goal was to create the casual feeling of indoor/outdoor environment, with the flexibility of allowing the space to spill out to provide a colorful, inviting entry or to be closed off for private events.”


Floor Plans

Related Products